Plotline Communications kan hjälpa till med alla former av översättning oavsett om kunden är ett stort eller litet företag eller en privatperson och oavsett vilken typ av text man behöver översatt. Vi erbjuder översättning från engelska till svenska och översättning från svenska till engelska. Kortare facklitterära texter kan du välja att få översatt till antingen brittisk eller amerikansk engelska. Skönlitterära översätts alltid till amerikansk engelska. Vi är specialiserade på översättning av kortare marknadstexter , broschyrer och kortare skönlitterära verk som noveller.

 

Hur snabbt vi kan leverera beror på hur lång texten är, svårighetsgrad samt hur många andra projekt vi arbetar med för närvarande. Meddela när du vill ha texten klar när du kontaktar oss.

 

Något som är ovanligt med Plotline Communications är att vår översättare utan kostnad också lämnar kommentarer till översättningen om så önskas. Vanan att göra så kommer från översättningsutbildningen på högskolan och det gör det möjligt för kunden att se alternativa termer och lösningar och välja det som passar dem bäst.

 

Vid översättning till engelska har vi tillång till hjälp med korrekturläsning av texten av konsulter med engelska som modersmål.

 

Format

Vi föredrar att få texter i Word då det helt enkelt går snabbare att arbeta med dem då. Texter får också gärna komma in som PDF-filer men levereras då som Word-fil. Med många års erfarenhet av översättning kan vi också tipsa dig om att en översättning alltid är 5-25 % längre än originalet. Om det är så att texten du vill ha översatt ska sättas i t.ex. InDesign, rekommenderar vi att detta görs efteråt eller att du lämnar gott om luft i originaldokumentet så att översättningen har plats att breda ut sig. En översättare brukar normalt inte arbeta med krav på att hålla sig till en viss design eftersom det gör att texten blir lidande.

 

Priser

 

Allmän text: 2 kr/ ord ex. moms

Facklitterär/teknisk text: 2,2 kr/ord ex. moms.

Priserna avser antal ord i källtexten, d.v.s. originaltexten.

Skönlitterär text: Kontakta oss för offert.

 

Betalningsvillkor för alla är 30 dagar. Vi skickar gärna e-fakturor eller pdf-fakturor. Vid förfallen betalning skickas en påminnelsefaktura via Visma Collectors . Uteblir betalning efter påminnelse, omvandlar Visma ärendet till ett inkassoärende.

 

 

Copyright: Plotline Communications 2016

Kontakt

 

E-mail

info@plotline.se

 

Telephone

+46 760 43 66 03